DUBUS contest 23cm 05.2013

12.05.2013 23:49

Na tento závod jsem se těšil. Byl jsem zvědavý, jak se projeví nový ozařovač na počtu spojení.

První den jsem byl spokojený, v deníku bylo 40 spojení.

Druhý den se nadšení neopakovalo. Nepovedlo se spojení s VK. Jednu stanici jsem slyšel, ale byla na ní velká tlačenice, tak jsem neuspěl.

Stanice z JA se mi podařilo udělat, ale málo. Za celý den jsem udělal 9 QSO. No nic moc.

K tomu se přidružily technické problémy. Ventilátor v notebooku odešel do věčných lovišť a počítač se začal  restartovat.

Poté co jsem zradu odhalil, jsem pod počítač nabastlil ventilátor z ventilace.  Počítač jsem ochladil, ale hukot mě přiváděl k šílenství. Ještě, že mám nervy obalené tukem. hihi

 

Radost mám ze spojení s KL6M. Dělal jsem ho v sobotu večer a překvapilo mě, že jsem ho slyšel i v neděli dopoledne. Musím se podívat na globus, jak je to možné. "Abych neumřel blbej"

V závodě jsem dělal tři české stanice: ok1kir, ok1ca, ok2ulq a zaslechl jsem pro mě novou stanici ok1kkd s krásným signálem.

Na pásmu kralovali ok1kir a jak se na pásmu něco objevilo, kluci byli u toho i přesto, že třeba zrovna volali výzvu na druhém konci pásma. Zůstává mi záhadou, jak to dělají. Je zřejmě znát, náskok několika desetiletí na EME. hihi  Budu muset na výzvědy! :-)))

Celkově příjemně strávený víkend. Manželka si sice mumlala něco o přehlídce ztraceného času při tak málo spojeních, ale dělám, že to neslyším. :-)

 

 

Zjistil jsem, že je zase co zlepšovat. Takže vzhůru k lepším zítřkům. 

 

73 Emil

 

DUBUS contest 11-12.5.2013- QSO worked by OK1CS on 23 cm.